Op spontane uitnodiging reed ik naar luchthaven Schiphol om Mart en Tom te ontmoeten, frontend developers in het Blueweb team van KLM. Ze stonden op het punt te vertrekken naar New Delhi om samen met vier andere collega’s het huwelijk van hun Indiase collega bij te wonen. Onder het genot van een goed kop koffie werd mij haarfijn uitgelegd wat het werken in dit internationale team nou zo bijzonder maakt.

Sterke sociale band vanuit oprechte interesse
Een mooi voorbeeld van hoe bijzonder het team is volgens Mart, is de ‘foodclub’, waar hij enthousiast over vertelt. Iedere maand gaan collega’s met elkaar uit eten en mag er iemand het restaurant uitkiezen met een keuken uit het land van hun herkomst. En dat niet alleen, ook het menu wordt door deze persoon bepaald. Mart: ‘Het is gaaf om te zien hoe enthousiast iemand wordt bij het uitkiezen van de gerechten. Diegene weet precies wat lekker is en wil dat heel graag laten proeven aan zijn collega’s.’ Iedere maand wordt er een andere keuken uitgeprobeerd. Een leuke manier om andere culturen beter te leren kennen en de onderlinge band wordt enorm versterkt. ‘Niemand valt hier buiten de boot’, zegt Tom.

70 professionals, 17 nationaliteiten, 1 taal
Het Blueweb team is een ‘leading-edge’ engineering team van 70 professionals vanuit de hele wereld die samenwerken aan een enterprise website met de nieuwste frameworks van Google en Facebook. Het team bestaat uit professionals van alle leeftijden, uit verschillende landen, die allen gepassioneerd zijn over web en tech. Er wordt geëxperimenteerd met de nieuwste technologieën en alle professionals spreken dezelfde taal: innovatie. Er wordt de tijd genomen om te leren. Geen hokjescultuur, eilandgedrag en gesloten deuren; vrijheid is wat je krijgt.

Op de vraag wat de professionals in het Blueweb team het meest tevreden maakt in hun werk, is dit het antwoord:

# 1: team diversity
Leeftijden variëren van 22 tot 57 jaar; professionals zijn afkomstig uit 17 verschillende landen: Nederland, Frankrijk, China, India, Israël, Italië, Libanon, Marokko, Polen, Roemenië, Rusland, Spanje, Suriname, Syrië, Turkije, Oekraïne en de USA.

#2 Talented peers
De mogelijkheid om te leren van de meest getalenteerde professionals vanuit de hele wereld op het gebied van Fullstack Web development.

Heb jij interesse om te werken in dit ‘Feel Good Team’of heb je voorbeelden van inspirerende teams zoals KLM Blueweb? Laat het ons weten. Wij gaan graag met je in gesprek!

Vanuit onze oprechte interesse voor de drijfveren en ambities van individuen en organisaties zijn wij erop gespitst om te weten wat een professional beweegt en wat er binnen een organisatie écht speelt. Vanuit die passie spreken wij dagelijks veel mensen met als doel een duurzame samenwerking tot stand te brengen die goed voelt.

Cora van Ingen, Creator of CONG – Makes IT Feel Good