Waarom doen sommige teams het veel beter dan andere? Het succes van een team kan niet voorspeld worden aan de hand van de samenstelling. En teams die zo efficiënt mogelijk overleg voeren en geen tijd verspillen aan gebabbel? Die scoren over het algemeen ook niet zo best. Wij geloven dat het gaat om de manier waarop teamleden met elkaar omgaan. Zijn ze echt in elkaar geïnteresseerd? Delen ze ook privézaken met elkaar? Durven ze gekke brainwaves in de groep te gooien? Wordt er veel gelachen? Praten ze in hun enthousiasme regelmatig door elkaar? Drijven ze weleens af van het onderwerp en levert dat interessante discussies op? Praten ze na de bijeenkomst nog even na? Functioneert het team ogenschijnlijk als een ongeleid projectiel, maar is er wel een sterke sociale basis en veel onderling vertrouwen? Dan is de kans groot dat zo’n team optimaal presteert.

Wij noemen dit Feel Good teams en die bouwen wij, samen. Op een mondiale, sociale en diverse manier.

In gesprek met KLM

Een mooi voorbeeld is het digital frontend team van KLM. Mart en Tom, frontend developers in het Blueweb team van KLM kunnen dit haarfijn uitleggen. Wat dit team zo bijzonder maakt volgens Mart, is de ‘foodclub’, waar hij enthousiast over vertelt. Iedere maand gaan collega’s met elkaar uit eten en mag er iemand het restaurant uitkiezen met een keuken uit het land van hun herkomst. En dat niet alleen, ook het menu wordt door deze persoon bepaald. Mart: ‘Het is gaaf om te zien hoe enthousiast iemand wordt bij het uitkiezen van de gerechten. Diegene weet precies wat lekker is en wil dat heel graag laten proeven aan zijn collega’s.’ Iedere maand wordt er een andere keuken uitgeprobeerd. Een leuke manier om andere culturen beter te leren kennen en de onderlinge band wordt enorm versterkt. ‘Niemand valt hier buiten de boot’, zegt Tom.

70 professionals, 17 nationaliteiten, 1 taal

Het Blueweb team is een ‘leading-edge’ engineering team van 70 professionals vanuit de hele wereld die samenwerken aan een enterprise website met de nieuwste frameworks van Google en Facebook. Het team bestaat uit professionals van alle leeftijden, uit verschillende landen, die allen gepassioneerd zijn over web en tech. Er wordt geëxperimenteerd met de nieuwste technologieën en alle professionals spreken dezelfde taal: innovatie. Er wordt de tijd genomen om te leren. Geen hokjescultuur, eilandgedrag en gesloten deuren; vrijheid is wat je krijgt.

Op de vraag wat de professionals in het Blueweb team het meest tevreden maakt in hun werk, is dit het antwoord:

# 1: team diversity

Leeftijden variëren van 22 tot 57 jaar; professionals zijn afkomstig uit 17 verschillende landen: Nederland, Frankrijk, China, India, Israël, Italië, Libanon, Marokko, Polen, Roemenië, Rusland, Spanje, Suriname, Syrië, Turkije, Oekraïne en de USA.

#2 Talented peers

De mogelijkheid om te leren van de meest getalenteerde professionals vanuit de hele wereld op het gebied van Fullstack Web development.

Denk jij nou: ‘ik wil zo’n team’, dan zeg ik: Let’s talk!

Vanuit onze oprechte interesse voor de drijfveren en ambities van individuen en organisaties zijn wij erop gespitst om te weten wat een professional beweegt en wat er binnen een organisatie écht speelt. Vanuit die passie spreken wij dagelijks veel mensen met als doel een duurzame samenwerking tot stand te brengen die goed voelt.

Cora van Ingen, Creator of CONG – Makes IT Feel Good