‘Werken met mensen uit het buitenland heeft wel voordelen, maar het is zo’n gedoe’. Dat horen we regelmatig. Veel bedrijven hebben weinig trek in alle administratieve en arbeidsvoorwaardelijke rompslomp of kunnen de financiële risico’s niet altijd goed overzien. Begrijpelijk ook, want het is best complex wanneer je er niet dagelijks mee te maken hebt. Voeg het gedwongen op afstand werken toe aan de mix en het lijkt een onoplosbare rubix cube.

Na 20 jaar actief te zijn in de internationale arbeidsbemiddeling kent deze markt weinig geheimen meer voor ons. Wat maakt dat we veel kunnen doen om processen zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Niet alleen zakelijk, maar ook menselijk.

Macedonië…is dat geen Europa?
Want stel, je wil graag een externe medewerker uit Macedonië in dienst nemen en je bent een Nederlands bedrijf. Hoe doe je dat? En wat gebeurt er wanneer deze medewerker in Nederland komt wonen en werken? Welke fiscale, juridische en sociale impact heeft dat op je toekomstige medewerker? Welke risico’s brengt dit eventueel met zich mee voor jou als werkgever? Wat is er mogelijk wanneer je iemand op afstand te werk wil stellen? En welke stappen en acties moeten daarvoor worden ondernomen?

Dat zijn vragen waar wij opdrachtgevers dagelijks mee helpen. In de vorm van advies, maar we helpen ook met het daadwerkelijk inregelen. Juridisch advies helpt bij het mitigeren van risico’s, wij denken als ondernemer en wijzen je ook op alle mogelijkheden.

“We hadden een mega challenge door de Corona situatie. We hadden een kandidaat aangenomen die op dat moment nog in India woonde en toen brak de Corona uit. CONG heeft vanaf het begin oplossingen gezocht, hierdoor kon de kandidaat toch aan het werk voor ons en na 7 maanden is hij naar NL gevlogen. Als dat geen samenwerking is dan weet ik het ook niet meer!”

Monique Manger, HR – Eurail

Welke ingewikkelde puzzel kunnen wij je helpen op te lossen?

Vanuit onze oprechte interesse voor de drijfveren en ambities van mensen en organisaties zijn wij erop gespitst om te weten wat een professional beweegt en wat er binnen een organisatie écht speelt. Vanuit die passie spreken wij dagelijks veel mensen met als doel een duurzame samenwerking tot stand te brengen die goed voelt.

Cora van Ingen

Creator of CONG – Work & Lifestyle agency for Global Talent in Technology

www.CONG.nl